عروجی | شهرآرانیوز؛ توله یوزهای ایرانی در این مدت چه بلاهایی که سرشان نیامد و سازمان محیط زیست طی این یکی دوماه چه اخبار متناقض و عجیبی که منتشر نکرد. اول گفتند تولهها سه ماده قشنگ و زیبا هستند. برای همین اسمشان را مردم ایران در یک پویش ملی انتخاب کنند و ما بهترینها را انتخاب میکنیم. مردم برای تصویر آن سه توله یوز کلی غش و ضعف کردند. خوش حال بودند.
بعد گفتند نه ببخشید، یکی شان از اول هم سالم نبود و خودش مرد. بعدتر گفتند باز هم عذرخواهی میکنیم این تولهها همه شان نر هستند. همه هاج وواج مانده بودیم که چطور میشود در آن سازمان بزرگ و عریض وطویل یک دام پزشک متعهد و متخصص وجود نداشته که جنسیت آنها را متوجه شود. بعد بر آمد که یکی از تولهها مرده، چون از همان ابتدا نارسایی داشته و ناقص بوده و هر اتفاقی هم که میافتاده باز هم تلف میشده است. حالا هم دوباره به فاصله خیلی کوتاهی خبر آمد که دومین توله هم بعد از اینکه متوجه شده اند دچار مشکل شده در مسیر رفتن به بیمارستان از بین رفته است.
همان زمان پلنگی در شهر قائم شهر سرگردان از در و دیوار خیابانها بالا میرفته که از بیم حمله به شهروندان ناچار میشوند با تیر جنگی او را هدف قرار دهند. در همین مدت هم چیزی حدود ۱۶ خرس به دلایل مختلفی چه در محل نگهداری شان چه به وسیله شکارچیان یا مردم از بین رفتند. پرسش اصلی اینجاست آیا سازمان محیط زیست واقعا در حال مراقبت از گونههای درحال انقراض است یا دارد کاری میکند که همین چندگونه باقی مانده هم از بین بروند؟ چطور میتوان باور کرد که حافظان یوز آسیایی نتوانستند از پس مراقبت از این سه توله بربیایند و توضیح روشن و شفافی هم ارائه نشود؟
بعد از مرگ توله اول پزشک معتمد مرکز پرورش یوز آسیایی با اطمینان گفته بود: «تولههای دوم و سوم از زمان تولد افزایش وزن خوبی داشته و تیم اجرایی و علمی مرکز تکثیر یوز آسیایی به صورت شبانه روزی تمامی رفتارها و تغذیه توله یوزهای دوم و سوم و یوز ماده را بعد از جراحی رصد و پایش میکنند.»، ولی باز هم با همه این مراقبتهای شبانه روزی یکی دیگر از آنها دیروز تلف شد. حالا همه نگران تنها باقی مانده این خانواده و مادرشان هستند که بعید نیست چندروز دیگر خبر تلف شدنشان به دلایل مختلف از سوی سازمان محیط زیست منتشر شود. آمارها میگوید تاکنون حدود ۵۰ قلاده یوزپلنگ در ایران مشاهده شده است؛ اما نمیتوان به طور دقیق این تعداد را ثابت کرد.